Eleganta fönster med måttbeställda hissgardiner

Eleganta fönster med måttbeställda hissgardiner

Gardinova har jobbat hårt för att vara din förstklassiga destinationnär det kommer till att förnya ditt hem med stilfulla och praktiska gardinlösningar!

Vi erbjuder mer än vanliga traditionella gardiner, vi har även ett minimalistiskt exklusivt sortiment av måttbeställda hissgardiner som inte bara förhöjer utseendet på dina fönster utan också ger funktionella fördelar för ditt rum.

Sy hissgardiner en konst som endast de skickligaste sömmerskorna bemästrar. Nedan följer några viktiga punkter att tänka på inför ditt köp av en måttbeställd hissgardin. Med denna information hoppas vi på att kunna göra din köpupplevelse enklare. 

Var ska man ha hissgardiner och varför? Fördelarna med hissgardiner är att de är den idealiska lösningen när vanliga gardiner inte passar. Deras smidiga design gör det möjligt att enkelt justera ljusinsläppet och skapa ett mjukare och ombonad känsla i ditt rum.

Eftersom allas fönster ser olika ut, har vi en måttanpassning för alla. Våra hissgardiner kan anpassas efter dina specifika behov.

Hur lång ska en hissgardin vara?
Vi rekommenderar att placera hissgardinen antingen 5 cm ovanför fönsterfodret eller 15 cm ovanför för att ge en illusion av högre takhöjd. Mät från fönsterfodrets överkant ner till fönsterbrädan och lägg på +5 eller 15 cm så har du längden på, beroende på vilken look du önskar.

Hissgardiner i sekelskifteslägenheter kan göra sig snyggast inuti nischen istället för utanpå och ovanför. Deras fönster kläs ofta av en vacker och detaljerad fönsterkarm som man vill undvika att täcka. För dessa fönster mäter du längden genom att ta fönsterfodrets innermått -1 cm. 

Hur bred ska en hissgardin vara? 
En hissgardin kan vara mycket mångsidig i sin bredd. En bra riktlinje är att addera 5 cm på vardera sida vid de fönstren som saknar lister runt sig. På så sätt ser inte hissgardinen för liten ut. Om fönstret har lister runt sig mäter du fönster listens ytterkanter, från kant till kant +1 cm så har du bredden. 

Vi har möjligheten sy upptill 200cm breda hissgardiner. Därefter är det knepigare men inte omöjligt. Vi uppmanar er att höra av er så ser vi hur vår expertis kan lösa ditt fönster! 

Under vår resa har en återkommande fråga varit, varför faller inte vår hissgardin som era? Svaret är en liten hemlighet vi nu valt att dela med oss av till dig. Vår speciella touch är att Gardinovas syr med något som kallas vattenfall och kappa. Med sin smidiga design och eleganta fall är hissgardiner sydda på detta sätt definitivt det snyggaste alternativet för att skapa eleganta och funktionella utrymmen i ditt hem. Vattenfall betyder att vecken hamnar i olika nivåer och man ser tydligt vardera veck för sig. Perfekta avslutet är sedan en kappa. Det är en avslutningslist som hänger ner länge än vecken. 

Utforska vårt sortiment och låt oss hjälpa dig att skapa den perfekta hemtrivseln hos dig! Viktigast av allt, hör av er vid minsta fundering! 


Vanliga frågor om hissgardiner

Use this text to answer questions in as much detail as possible for your customers.

Use this text to answer questions in as much detail as possible for your customers.